crypto price

Translate

θέλεις hosting με 1 δολαριο?

Μείνετε συντονισμένοι

Θέλετε να μη χάνετε κανένα νέο σε ότι έχει σχέση με τα κρυπτονομίσματα? Αποθηκεύστε τη σελίδα στα αγαπημένα σας

«Πιστεύω πολύ στην τεχνολογία blockchain», λέει πρώην πρόεδρος της SEC των ΗΠΑ.

Ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ( SEC ), Jay Clayton, διορίστηκε από τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να υπηρετήσει το 2017. 

Κατά τη θητεία του ως επικεφαλής της SEC, ο Clayton συχνά υπερασπιζόταν το Bitcoin (BTC) ως μέσο αποθήκευσης αξίας. Την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην εκπομπή Squawk Box του CNBC, ο Jay μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και πώς θα πρέπει να ρυθμιστούν στο μέλλον.

Ο πρώην πρόεδρος της SEC είπε ότι πιστεύει πάρα πολύ στην τεχνολογία blockchain και ότι τα πλεονεκτήματα και η αποτελεσματικότητάς της στο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι τεράστια.

Οι παρατηρήσεις του Clayton έρχονται καθώς ο σημερινός πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι  δεν σχεδιάζει να απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα , αλλά το αμερικανικό Κογκρέσο θα μπορούσε. Ο Gensler προειδοποίησε, ωστόσο, ότι τα κρυπτονομίσματα στην τρέχουσα μορφή τους είναι συγκρίσιμα με την άγρια ​​δύση, χωρίς την κατάλληλη ρύθμιση.

Όταν ρωτήθηκε εάν ο σημερινός πρόεδρος δημιουργεί πάρα πολλούς περιορισμούς για τη βιομηχανία, ο Jay είπε ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν πολλούς σκοπούς και συνδέονται με διάφορους κλάδους και η SEC θα πρέπει να είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση μόνο εκείνων των τομέων που συνδέονται με αυτήν.

Τα Cryptos είναι μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, με μεγάλη ποικιλία λειτουργιών και οι κανόνες του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος είναι σαφείς και μακροχρόνιοι. Εάν αντλείτε κεφάλαια για ένα έργο, πρέπει να δηλώσετε την άντληση κεφαλαίου σας στην SEC. Εάν διαπραγματεύεστε τίτλους, πρέπει να είναι είστε εγγεγραμμένοι επενδυτές, αλλά υπάρχουν πολλοί τομείς στα κρυπτονομίσματα , όπως τα stablecoins, που δεν είναι τίτλοι και δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα της SEC.

Σύμφωνα με τον Clayton, στα κρυπτονομίσματα θα πρέπει να εφαρμοστεί η κατάλληλη ρύθμιση. Είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι «απέναντι σε ανθρώπους που παραβιάζουν τους καλά καθορισμένους νόμους μας, αλλά προορατική, ενθαρρύνοντας την υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας σε ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα».

Ο Clayton δεν επέτρεψε την έγκριση ενός Bitcoin ETF κατά τη διάρκεια της θητείας του, η οποία έγινε τώρα το 2021 υπό τον Gary Gensler. Έκτοτε, ο οργανισμός δέχθηκε πυρά για την απόρριψη των spot αιτήσεων ETF και την έγκριση των συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin. Η Grayscale υπέβαλε μια επιστολή στη γραμματέα της SEC , Vanessa Countryman, στην οποία ανέφερε ότι «δεν υπάρχει βάση για τη θέση ότι η επένδυση σε παράγωγα για ένα περιουσιακό στοιχείο είναι αποδεκτή για τους επενδυτές αλλά όχι η επένδυση στο ίδιο το περιουσιακό στοιχείο». Η SEC κατηγορήθηκε ότι αντιμετώπισε άνισα τις δύο προτάσεις Bitcoin ETF βάσει του νόμου περί διοικητικής προστασίας ή APA.

Το άρθρο «Πιστεύω πολύ στην τεχνολογία blockchain», λέει πρώην πρόεδρος της SEC των ΗΠΑ. εμφανίστηκε πρώτα στο Cryptobase GR.



from Cryptobase GR https://ift.tt/33rPETW

Σχόλια

Μετατροπέας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Bitcoin: Eλεύθερη πτώση στην αγορά crypto με φόντο την κρίση στη Μέση Ανατολή

Crypto: Το μαύρο χρήμα ρέει ποτάμι σε ανώνυμα ψηφιακά πορτοφόλια