crypto price

Translate

θέλεις hosting με 1 δολαριο?

Μείνετε συντονισμένοι

Θέλετε να μη χάνετε κανένα νέο σε ότι έχει σχέση με τα κρυπτονομίσματα? Αποθηκεύστε τη σελίδα στα αγαπημένα σας

Ενεχυροδανειστήριο για NFTs; Βάλτε ενέχυρο το CryptoPunk σας!

Ένα νεοσύστατο blockchain έργο που ονομάζεται NFTfi επιτρέπει στους χρήστες να δανείζονται χρησιμοποιόντας σαν εγγύηση τα NFTs τους, σε ένα νέο project που συνδέει την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) με της ‘καυτή’ αγορά των NFTs. 

Το NFTfi δημιουργήθηκε για να επιτρέπει στους χρήστες να υποθηκεύουν τα NFT τους με αντάλλαγμα άλλα κρυπτονομίσματα που μπορούν στη συνέχεια να πωληθούν για μετρητά. Η υπηρεσία παρέχει άμεση ρευστότητα στους κατόχους NFT που δεν είναι ακόμη έτοιμοι να αποχωριστούν τα CryptoPunks ή τους Bored Apes τους. 

To NFTfi υποδηλώνει την αυξανόμενη ζήτηση για εφαρμογές DeFi καθώς τα NFT αγοράζονται από όλο και περισσότερα άτομα. 

“Τα NFTs γίνονται αναμφίβολα μια πύλη εισόδου στο χώρο του DeFi για το κοινό “, δήλωσε η Lauren Stephanian, διευθύντρια στην Pantera Capital. “Καθώς οι νέοι συλλέκτες γίνονται πιο ενεργοί στην αγορά NFT, θα αναζητήσουν νέους τρόπους για να αξιοποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία μέσω μηχανισμών DeFi, όπως εξασφαλίσεις δανεισμού, κλασματικά περιουσιακά στοιχεία, μερίδια και πολλά άλλα.” 

Ο εγγυημένος δανεισμός έναντι των NFTs εντάσσεται σε ένα αυξανόμενο κατάλογο υπηρεσιών και προϊόντων παραγώγων που έχουν ξεκινήσει διάφορες νεοσύστατες εταιρείες για να καλύψουν τη ζήτηση. Άλλα projects NFTs περιλαμβάνουν πλατφόρμα κλασματοποίησης-Fractional, παροχή μετοχών NFTx και πρωτόκολλα ρευστότητας μεταξύ αλυσίδων Taker. 

Μόλις αγοραστούν, τα NFT είναι συνήθως δύσκολο να χρησιμοποιηθούν με παραγωγικό τρόπο, σε αντίθεση με άλλα tokens, τα οποία μπορούν να επενδυθούν, να δανειστούν ή με άλλο τρόπο να λειτουργήσουν ώστε να δημιουργήσουν απόδοση. 

“Εάν έχετε CryptoPunk και χρειάζεστε μετρητά αλλά δεν θέλετε να το πουλήσετε, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως εγγύηση”, δήλωσε ο συνιδρυτής του NFTfi, Stephen Young, στην CoinDesk. 

Το δάνειο μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους: να μετατραπεί σε fiat, να αναπτυχθεί σε πρωτόκολλα DeFi ή ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για την αγορά περισσότερων NFT. 

Η πλατφόρμα, η οποία λειτουργεί στο δίκτυο Ethereum, επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δανείζεται και να ορίζει τους όρους χωρίς ενδιάμεσο, παρόμοια με τα πρωτόκολλα DeFi Compound και Aave αλλά χρησιμοποιώντας NFT. 

“Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες κατά τη συγχώνευση τεχνολογιών”, δήλωσε η Daniela Henao, COO της Defy Trends, μια εταιρεία ανάλυσης κρυπτογράφησης. 

Οι δανειολήπτες μπορούν να λάβουν ποσό δανείου περίπου 50% της αξίας του NFT, με τα ετήσια επιτόκια να κυμαίνονται συνήθως από 20% έως 80%, ανάλογα με την αξία του NFT. Οι δανειστές καθορίζουν ποια πιστεύουν ότι είναι η εύλογη αξία των εξασφαλίσεων, συνήθως εξετάζοντας το πρόσφατο ιστορικό πωλήσεων ή την κατώτατη τιμή παρόμοιων περιουσιακών στοιχείων. Η κατώτατη τιμή είναι η χαμηλότερη τιμή προσφοράς στην οποία μπορεί να αγοραστεί ένα NFT από μια συγκεκριμένη σειρά. 

Μόλις συμφωνηθούν οι όροι και από τα δύο μέρη, το NFT μεταφέρεται από το πορτοφόλι του δανειολήπτη σε λογαριασμό μεσεγγύησης και ένα έξυπνο συμβόλαιο διευκολύνει το δάνειο. Ο δανειστής δικαιούται να πάρει πίσω το υποκείμενο NFT εάν ο δανειολήπτης δεν επιστρέψει το δάνειο και τους τόκους στο τέλος της περιόδου. 

Η εταιρεία έχει κάνει πάνω από 12 εκατομμύρια δολάρια σε όγκο από τότε που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020, δήλωσε ο Young. Το μέσο μέγεθος δανείου είναι $ 26.000 το μήνα, αλλά η πλατφόρμα έχει ήδη διευκολύνει δάνεια ύψους $ 200.000. Οι προεπιλεγμένες τιμές κυμαίνονται λίγο κάτω από το 20% και ποικίλλουν ανάλογα με το NFT. 

Επί του παρόντος, τα δάνεια είναι διαθέσιμα σε ΕΤΗ, ή DAI.  

“Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι ανθρώπων που χρησιμοποιούν την υπηρεσία μας”, δήλωσε ο Young. «Μερικοί είναι άνθρωποι που ασχολήθηκαν πραγματικά με τα NFT πέρυσι και τα αγόρασαν με πολύ λίγα χρήματα. Ένας από τους χρήστες μας έχασε τη δουλειά της κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και πήρε ένα δάνειο για να πληρώσει τα έξοδα ». 

Τα CryptoPunks συγκεντρώνουν συνήθως 18% APY για έναν δανειστή, ενώ ένας Bored Ape θα μπορούσε να φτάσει μεταξύ 40% και 60% APY. Ορισμένα δάνεια έχουν ετήσια επιτόκια έως 100% ή 150%. 

Ωστόσο, ορισμένοι δανειστές ενδέχεται να μην είναι εκεί για την απόδοση. 

“Πολλοί δανειστές θέλουν πραγματικά τα NFT, οπότε ελπίζουν ότι ο δανειολήπτης θα αθετήσει”, εξήγησε ο Young. “Στη συνέχεια, παίρνουν βασικά το NFT με έκπτωση 50%.” 

Το άρθρο Ενεχυροδανειστήριο για NFTs; Βάλτε ενέχυρο το CryptoPunk σας! εμφανίστηκε πρώτα στο Cryptobase GR.



from Cryptobase GR https://ift.tt/3zNjlcE

Σχόλια

Μετατροπέας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Bitcoin: Eλεύθερη πτώση στην αγορά crypto με φόντο την κρίση στη Μέση Ανατολή

Crypto: Το μαύρο χρήμα ρέει ποτάμι σε ανώνυμα ψηφιακά πορτοφόλια