crypto price

Translate

θέλεις hosting με 1 δολαριο?

Μείνετε συντονισμένοι

Θέλετε να μη χάνετε κανένα νέο σε ότι έχει σχέση με τα κρυπτονομίσματα? Αποθηκεύστε τη σελίδα στα αγαπημένα σας

Πέρα από το Bitcoin.

Υπάρχει μια σεισμική δραστηριότητα στις τεκτονικές πλάκες του blockchain που ακόμα δεν έχει εκδηλωθεί με κάποιο κύριο σεισμό. Και το σπουδαίο είναι ότι δεν αφορά καθόλου το Bitcoin. 

Αδιαμφισβήτητα το BTC είναι ο βασιλιάς. Δίνει το ρυθμό και οι δείκτες χορεύουν. Μαζί και ολόκληρη η αγορά και οι διάθεση των επενδυτών. Για πόσο όμως ακόμα θα συμβαίνει αυτό? Μήπως η πραγματική καινοτομία είναι σε άλλο δωμάτιο? 

Το βαρετό Bitcoin 

Αν πάρουμε τα πράγματα από την αρχή θα δούμε ένα εντυπωσιακό pivot στη χρηστικότητα του Bitcoin. Το BTC ξεκίνησε σαν εναλλακτικό αποκεντρωμένο μέσο μεταφοράς αξίας αλλά η τροπή των πραγμάτων και η πρόοδος των τεχνολογιών το έχουν φέρει πολύ κοντά στη θέση του ψηφιακού χρυσού. Πλησιάζει ο καιρός που το BTC θα γίνει βαρετό και προβλέψιμο σαν το χρυσό. 

Όσοι περιμένουν bear market με πτώσεις ανάλογες του παρελθόντος, ίσως να μην τις δούνε ποτέ. Οι πιθανότητες να δούμε το Bitcoin ξανά κάτω από τα $30.000 είναι απειροελάχιστες. Είναι σαν να θέλουμε να δούμε τον χρυσό στα $500 την ουγκιά ( 2006 ) η και στα $250 ( 2001 ). Ας μην γελιόμαστε…Δεν θα ξαναδούμε ποτέ τον χρυσό σε τέτοια επίπεδα. Ότι και να συμβεί. Ακόμα και όταν το 2016 στα $1000 έχανε σχεδόν το 90% της αξίας του, από την προηγούμενη κορυφή του στα $1900 το 2011 ( ναι μιλάμε για τον χρυσό και όχι για το Shibainu ), δεν έδωσε σε κανέναν τη χαρά να ψωνίσει σε τιμές τριών ψηφίων.  

Για κάποια πράγματα, ειδικά όταν είναι σπάνια, η ιστορία δεν γυρίζει πίσω ποτέ ξανά. Ούτε επαναλαμβάνεται. 

Θα έρθει λοιπόν η εποχή που το Bitcoin θα γίνει λίγο έως πολύ βαρετό και προβλέψιμο. Ίσως να είμαστε ήδη πάρα πολύ κοντά στην εποχή της ενηλικίωσης του. 

Που είναι όμως η πραγματική καινοτομία; 

Όπως ασφαλώς ο χρυσός δεν είναι ούτε το μέλλον, ούτε παρουσιάζει κανέναν ενδιαφέρον από τη σκοπιά των νέων τεχνολογιών και της παγκόσμιας προόδου, έτσι και το bitcoin δεν θα μπορεί να μας κρατήσει για πολύ το ενδιαφέρον. 

Που άραγε να είναι το μέλλον; Που βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα καινοτόμα μυαλά, τι σκέφτονται και πάνω σε τί δουλεύουν;   

Η κατεύθυνση είναι μία. Metaverse. Οι πραγματικές καινοτόμες και πρωτοποριακές εξελίξεις είναι εκεί. Το Metaverse θα είναι ο χώρος συνάντησης όλων τον τεχνολογιών που αγκαλιάζουν σήμερα το ευρύτερο οικοσύστημα του blockchain.  Το Metaverse θα επηρεάσει διαφορετικές πτυχές της ανθρώπινης εμπειρίας, από τον ελεύθερο χρόνο μέχρι την εκπαίδευση, τα οικονομικά, την πολιτική έκφραση κ.λπ.

Θα πρέπει να σκεφτούμε το Metaverse σαν ένα χωνευτήρι, σαν ένα ‘μπλέντερ’, όπου θα αναμειχθούν και θα συνυπάρξουν το DeFi με το Gaming. To GameFi με τα NFTs. Εκεί όπου το gamification ήδη συναντάει το yeld farming (HaloDAO) και εκεί όπου το play to earn γνωρίζει ήδη τρομακτική επιτυχία.  

Projects όπως τα  Axie InfinityDecentraland (MANA) ή η περίπτωση της Gala Games (GALA) μπορεί τώρα να δείχνουν στα μάτια της μάζας σαν παιχνίδια για nerds αλλά μέσα σε αυτό το πλαίσιο εκπαιδεύεται το κοινό και οι users του μέλλοντος. Οι έφηβοι πλέον συνηθίζουν να κάνουν αγοροπωλησίες NFTs, να αγοράζουν tokens, και κατά συνέπεια να αξιολογούν επενδυτικά προϊόντα μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού.

Η χρησιμότητα των NFTs ήρθε για να μείνει, είτε μέσα από τα μάτια ενός πιτσιρικά που παίζει video games, είτε από την σκοπιά διάσημων οίκων δημοπρασιών όπως οι Christie’s και Sothebys που ήδη δημοπρατουν NFTs εκατομμυρίων δολαρίων.. 

Μα καλά, θα πει κάποιος, τόση ώρα μας μιλάς για παιχνιδάκια και τέτοιες σαχλαμάρες! 

Κάπως έτσι όμως δεν θα μοιάζει το Metaverse; Μια επανάληψη – αντιγραφή της πραγματικότητας στο διαδίκτυο. Με κοινόχρηστους διαδικτυακούς τρισδιάστατους χώρους σε ένα παράλληλο σύμπαν. Εκεί που θα ζούμε σε μια επαυξημένη πραγματικότητα με πολλές δόσεις μυθοπλασίας αλλά και μιας ακριβούς αναπαράστασης του ‘παλιού κόσμου’.  Μια σύνδεση ψηφιακών χώρων και μια πραγματική ψηφιακή ζωή χωρίς φυσικούς περιορισμούς.

Και ποιος το κάνει ήδη αυτό; Αν όχι το gaming ποιος; 

Σκεφτείτε λοιπόν ένα μέλλον όπου θα έχετε μια παράλληλη ζωή στο Metaverse. Εκεί όπου το πρωί θα μπορείτε να δουλεύεται σε κοινόχρηστο διαδικτυακό περιβάλλον με τους συνεργάτες σας, και το απόγευμα θα παίζεται το αγαπημένο σας game, θα έχετε κοινωνική ζωή, θα αναπτύσσεται τον πλούτο σας,  θα έχετε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία τα οποία θα εκθέτετε στο ψηφιακό σας διαμέρισμα (αλλά και στο πραγματικό ), θα κάνετε αγοροπωλησίες αγαθών, ψηφιακών κομματιών γης για πραγματικά χρήματα (Earth 2) κτλ 

Το avatar  σας ( εσείς δηλαδή! ), το βράδι θα φορά το NFT T-shirt που φτιάχτηκε αποκλειστικά μόνο για εσάς, και θα πηγαίνει στον κινηματογράφο, όπου θα έχετε αγοράσει εισιτήριο της ταινίας που θέλετε να δείτε με την ψηφιακή, ( αλλά γιατί όχι, και πραγματική ) συντροφιά σας.  Και η ζωή στο Metaverse θα συνεχίζει να κυλά ανεξάρτητα αν είστε συνδεδεμένοι ή όχι. 

Δεν μοιάζει όλο αυτό με ένα κοκτέιλ πραγματικότητας και μυθοπλασίας βγαλμένο από το ‘μπλέντερ’ του Metaverse; 

Mην είστε δεινόσαυροι! 

Οι αρτηριοσκληρωτικοί οργανισμοί στο επίπεδο θεσμικών επενδυτών χρειάστηκαν 10 χρόνια για να φτάσουν ώς στο Bitcoin. Για αυτούς τους ‘δεινόσαυρους’ το να πηδήξουν από το Bitcoin στο Ethereum φαντάζει η ποιο innovative απόφαση του διοικητικού τους συμβουλίου τα τελευταία 20 χρόνια. Ουάου..

Δεν είμαστε δεινόσαυροι. 

Οι πραγματικές δυνατότητες του Metaverse φαντάζουν (και είναι ακόμα) θολές. Αλλά αν θέλετε να βρείτε τους αυριανούς νικητές είτε για να κερδοσκοπήσετε, είτε γιατί οδηγός σας είναι η πρωτοποριακή σκέψη, προσπαθήστε να ‘μυριστείτε’ τις εξελίξεις που γίνονται σε δεύτερο επίπεδο. Ποιοι μπορούν να το κάνουν, ποιοι το κάνουν ήδη και ποιοι έχουν το όραμα.

Βρείτε εταιρείες που δεν είναι hot τώρα και που έχουν projects με όραμα και προοπτική να έχουν κάποιου είδους συσχέτιση στην αλλαγή που έρχεται!  

Το μέλλον δεν είναι μακριά.. Δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά! 

Το άρθρο Πέρα από το Bitcoin. εμφανίστηκε πρώτα στο Cryptobase GR.



from Cryptobase GR https://ift.tt/3AOCEDR

Σχόλια

Μετατροπέας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Bitcoin: Eλεύθερη πτώση στην αγορά crypto με φόντο την κρίση στη Μέση Ανατολή

Crypto: Το μαύρο χρήμα ρέει ποτάμι σε ανώνυμα ψηφιακά πορτοφόλια