crypto price

Translate

θέλεις hosting με 1 δολαριο?

Μείνετε συντονισμένοι

Θέλετε να μη χάνετε κανένα νέο σε ότι έχει σχέση με τα κρυπτονομίσματα? Αποθηκεύστε τη σελίδα στα αγαπημένα σας

Τα 15 πιο ακριβά NFT που πουλήθηκαν ποτέ!

Η καλλιτεχνική σκηνή των NFTs εξερράγη τους τελευταίους μήνες, καθώς εννέα από τις δέκα πιο ακριβές πωλήσεις NFT πραγματοποιήθηκαν μόνο τους τελευταίους έξι μήνες. Ακολουθούν οι μεγαλύτερες πωλήσεις μέχρι σήμερα.

1.Everydays: The First 5000 Days : 69,3 εκ δολάρια

Το ρεκόρ για το πιο ακριβό NFT που πωλήθηκε ποτέ (και ένα από τα πιο ακριβά έργα τέχνης που πωλήθηκαν ποτέ) πηγαίνει στο έργο τέχνης, που δημιουργήθηκε από τον διάσημο ψηφιακό καλλιτέχνη Mike “Beeple” Winkelmann, πωλήθηκε για 69,3 εκατομμύρια δολάρια στον Christie’s και ήταν η πρώτη φορά που ο οίκος δημοπρασιών πούλησε ποτέ ένα καθαρά ψηφιακό έργο τέχνης.

Το NFT αντιπροσωπεύει ένα κολάζ 5.000 παλαιότερων έργων τέχνης του Beeple, καταδεικνύοντας την εξέλιξή του ως καλλιτέχνη κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

2. CryptoPunk #3100: 7,58 εκ δολάρια

Συνηθίζουμε να βλέπουμε αυτά τα pixelated πρόσωπα να αποτελούν μερικές από τις πιο ακριβές πωλήσεις NFT. 

Είναι ένα τυχαία δημιουργημένο σύνολο 10.000 μοναδικών ψηφιακών χαρακτήρων και είναι μερικά από τα πρώτα παραδείγματα NFTs που κυκλοφόρησαν στο blockchain Ethereum. 

Αναπτύχθηκαν από τους Matt Hall και John Watkinson από στο αμερικανικό στούντιο παιχνιδιών Larva Labs. 

Αρχικά δόθηκαν δωρεάν, ορισμένα CryptoPunks με ιδιαίτερα σπάνια χαρακτηριστικά πουλήθηκαν για σημαντικά ποσά – όπως το CryptoPunk #3100, ένας εξωγήινο που φοράει μπαντάνα(!), πωλήθηκε για 4.200 ETH (7,6 εκατομμύρια δολάρια) τον Μάρτιο του 2021. 

3) CryptoPunk #7804: 7.57 εκ δολάρια

Ο Dylan Field, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σχεδιασμού λογισμικού Figma, βρίσκεται πίσω από την πώληση του δεύτερου ακριβότερου NFT στην ιστορία του CryptoPunk #7804. Το NFT πωλήθηκε έναντι 4.200 ETH τον Μάρτιο του 2021, τότε αξίας 7,5 εκ. δολαρίων. 

Ένα από τα μόλις εννέα “εξωγήινα” CryptoPunks, που διαθέτει επίσης αξεσουάρ, ένα καπέλο και μιά πίπα (πράγματι, είναι το μόνο εξωγήινο CryptoPunk που καπνίζει πίπα..). 

4) CROSSROAD: 6.66 εκ δολάρια

Το CROSSROAD είναι ένα NFT που δημιουργήθηκε από τον καταξιωμένο ψηφιακό καλλιτέχνη Beeple. Διαθέτει μηνύματα κατά του Τραμπ και μια μεγεθυμένη φιγούρα που μοιάζει με την σωρό του Ντόναλντ Τραμπ, με βωμολοχίες γραμμένες στο γυμνό του σώμα. Δεν φαινόταν πάντα έτσι, όμως το έργο τέχνης σχεδιάστηκε για να αλλάξει με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020. Αν είχε κερδίσει ο Τραμπ, θα τον απεικόνιζε να φορά ένα στέμμα και να περπατά μέσα στις φλόγες.

5) Ocean Front: 6 εκ δολάρια

Τον Μάρτιο του 2021, ο Justin Sun πήρε τελικά τα χέρια του σε ένα Beeple NFT, πληρώνοντας 6 εκατομμύρια δολάρια για το ψηφιακό έργο, Ocean Front.

Για να μην νομίζετε ότι τα NFT είναι απλώς μια εγωιστική εασχόληση για δισεκατομμυριούχους, τα χρήματα τελικά πήγαν σε καλό σκοπό. Τα κέρδη από τη δημοπρασία πήγαν στο ίδρυμα Open Earth, ένα μη κερδοσκοπικό που στοχεύει στην παρακολούθηση της παγκόσμιας προόδου στη Συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

6) Stay Free: 5.4 εκ δολάρια

Ο πληροφοριοδότης της NSA, Edward Snowden, πούλησε το δικό του NFT τον Απρίλιο του 2021, δημιουργώντας και δημοπρατώντας ένα ψηφιακό έργο τέχνης με τίτλο “Stay Free”. Το έργο απεικονίζει τη μορφή ενός σκεπτόμενου Snowden, με φόντο το κείμενο μιας απόφασης του αμερικανικού εφετείου, που αναφέρει ότι ο πατριωτικός νόμος δεν επέτρεπε τη μαζική συλλογή και παρακολούθηση των τηλεφωνικών αρχείων των Αμερικανών πολιτών από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας. Ο Snowden πούλησε το έργο τέχνης για ένα τεράστιο ποσό 5,4 εκ. δολαρίων, με τα έσοδα να διατίθενται στο Freedom of the Press Foundation, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει την ελευθερία του λόγου, την ελευθερία του Τύπου και τη δημοσιογραφία δημοσίου συμφέροντος.

7) World Wide Web source code: 5.4 εκ δολάρια

Ο δημιουργός του World Wide Web Sir Tim Berners-Lee εξέπληξε πολλούς όταν ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει ένα NFT που αντιπροσωπεύει τον αρχικό πηγαίο κώδικα του διαδικτύου σε μια δημοπρασία στο Sotheby’s. Οι επικριτές παραπονέθηκαν ότι η πώληση του πηγαίου κώδικα του ιστού σε ένα άτομο ήταν αντίθετη με την αποκεντρωμένη φύση του ιστού. Ο Μπέρνερς-Λι, με τη σειρά του, υποστήριξε ότι ήταν “απόλυτα ευθυγραμμισμένος με τις αξίες του ιστού”.

Φυσικά, δεν ήταν πραγματικά ο πηγαίος κώδικας του ιστού, ο οποίος είναι ανοικτός κώδικας και δημόσιος, και επομένως είναι ελεύθερα διαθέσιμος για προβολή και αντιγραφή. Αντ ‘αυτού, είναι μια καλλιτεχνική αναπαράσταση του πηγαίου κώδικα, σε ένα NFT. Σε κάθε περίπτωση, η πώληση προχώρησε, με το NFT με τίτλο “This Changes Everything”, και πουλήθηκε για 5,4 εκ. δολάρια.

8) CryptoPunk #2338: 4.4 εκ δολάρια

Το τρίτο CryptoPunk στη λίστα μας πουλήθηκε τον Αύγουστο του 2021 για 4,4 εκατομμύρια δολάρια. σε ένα από τα πιο εκπληκτικά παραδείγματα απόδοσης επένδυσης, αγοράστηκε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του για μόλις 443 δολάρια (3,5 ETH) τον Νοέμβριο του 2018, πράγμα που σημαίνει ότι έκαναν απλώς μια επιστροφή 1.000.000% σε λιγότερο από τρία χρόνια.

Το ίδιο το punk είναι ένα από τα 88 Zombies σε ολόκληρη την συλογή των 10.000 CryptoPunks και ένα από τα τέσσερα μόλις Zombies με το λεπτό χαρακτηριστικό mohawk, καθιστώντας το σπάνιο.

9) REPLICATOR: 4.1 εκ δολάρια

Αυτό το NFT έρχεται με μια μοναδική ιδιότητα. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το REPLICATOR, ψηφιακό έργο τέχνης του Micah “Mad Dog Jones” Bowbak, κάνει αντίγραφα του εαυτού του. Το αυτοαντιγραφόμενο NFT παράγει δυνητικά εκατοντάδες παραλλαγμένα NFTs που μπορούν στη συνέχεια να πωληθούν από τον ιδιοκτήτη.

10) Fidenza #313: 3.3 εκ δολάρια

Ενώ τα ονόματα CryptoPunks και Bored Ape Yacht Club έχουν γίνει πρωτοσέλιδα, η Art Blocks με βάση το Ethereum έχει συγκεντρώσει ήσυχα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε όγκο συναλλαγών. Τον Αύγουστο του 2021, σημείωσε τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής πώληση NFT, με το Fidenza #313 του Tyler Hobbs να αλλάζει χέρια για 1.000 ETH (3,3 εκατομμύρια δολάρια κατά την αγορά). Ο πωλητής το αγόρασε για 0,58 ETH (περίπου 1.400 $) μόλις δύο μήνες νωρίτερα, για απόδοση επένδυσης άνω του 235.000%.

Δεν είναι το μόνο κομμάτι της Fidenza που έχει πουληθεί για πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια. Τρία άλλα έργα από τη συλλογή, που αποτελείται από πολύχρωμα ορθογώνια και τετράγωνα, έχουν ανταλλάξει χέρια με επταψήφια ποσά. Το έργο Art Blocks στο σύνολό του έκανε 300 εκατομμύρια δολάρια σε όγκο συναλλαγών μόνο τον Αύγουστο του 2021.

11) The First Tweet: 2.9 εκ δολάρια

Μια έκδοση NFT του πρώτου tweet του συνιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου του Twitter, Jack Dorsey, που ήταν και το πρώτο tweet στο Twitter, δημοπρατήθηκε τον Μάρτιο του 2021 και τελικά πωλήθηκε για το εντυπωσιακό ποσό των 2,9 εκ. δολαρίων.

Το διακριτικό ‘κόπηκε’ μέσω μιας πλατφόρμας γνωστής ως Valuables, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κατασκευάζουν NFT που αντιπροσωπεύουν τα tweets τους.

Στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών του προσπαθειών, ο Dorsey δεσμεύτηκε να μετατρέψει αμέσως το 100% των εσόδων σε Bitcoin πριν το δωρίσει στο Africa Response.

12) CryptoPunk #6965: 1.54 εκ δολάρια

Το τέταρτο CryptoPunk σε αυτήν τη λίστα (βλέπετε υπάρχει θέμα…), ο αριθμός #6965 έχει μια funky πίθηκο με καπέλο fedora και μια έκφραση που δεν εντυπωσιάζει. Τον Φεβρουάριο πουλήθηκε για το όχι και τόσο άθλιο 1,54 εκατομμύρια δολάρια.

Είναι ένας από τους μόλις 24 πιθήκους, που είναι τα δεύτερα πιο σπάνια Punk μετά τους εξωγήινους.

Από τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, το CryptoPunk #6965 πωλείται ξανά και είναι εισηγμένο στα 2.200 ETH (ή 7,03 εκατομμύρια δολάρια). Σε περίπτωση πώλησης, ο πωλητής θα έχει καθαρό κέρδος 122%.

13) Quantum: 1.5 εκ δολάρια

Το «Quantum» του Kevin McCoy, που τιμολογήθηκε ως «το πρώτο NFT που δημιουργήθηκε ποτέ», εξαγοράστηκε από τον συλλέκτη NFT Sillytuna για μόλις 1,5 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία στον Sotheby’s, τον Ιούνιο του 2021.

Το έργο τέχνης δημοπρατήθηκε ως μέρος της δημοπρασίας Sotheby’s “Natively Digital”, η οποία περιελάμβανε έργα τέχνης από τον Pak, τον Robert Alice και τη συλλογή CryptoPunks.

14) Auction Winner Picks Name: 1.33 εκ δολάρια

Ο Αμερικανός DJ και παραγωγός χορευτικής μουσικής 3LAU συνεργάστηκε πρόσφατα με τον καλλιτέχνη ψηφιακού κολάζ Slimesunday για την παραγωγή του Auction Winner Picks Name – ενός NFT που πωλήθηκε για 1,33 εκατομμύρια δολάρια στο Nifty Gateway.

15) EtherRock 70: 1.33 εκ δολάρια

Στην τελευταία τρέλα των NFT, οι αγοραστές εμπνευσμένοι από τη μανία των παιχνιδιών Pet Rock της δεκαετίας του 1970 αγοράζουν εικόνες JPEG από βράχους κινουμένων σχεδίων. Οι τιμές για το EtherRocks έχουν αυξηθεί, με παράδειγμα το EtherRock 70, να πωλείται για 420 ETH ή λίγο περισσότερο από 1,33 εκατομμύρια δολάρια. Τα EtherRocks δημιουργήθηκαν το 2017, και είναι πρακτικά ‘αρχαία ιστορία’ σύμφωνα με τα πρότυπα NFT. Αποτελούνται από μια σειρά μόλις 100 απεικονίσεων βράχων που προέρχονται από μια βάση δεδομένων clip art χωρίς δικαιώματα.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα NFT, τα EtherRocks δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό (δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα παιχνίδι, για παράδειγμα) και δεν έχουν ειδικά χαρακτηριστικά για να τα ξεχωρίσουν. Πράγματι, τα jpeg metadata δεν είναι στην πραγματικότητα αποθηκευμένα, οπότε η ιδιοκτησία του NFT δεν έχει απαραίτητα μόνιμο δεσμό με την εν λόγω εικόνα.

Ένας συλλέκτης NFT που κατέχει δύο EtherRocks είπε στην Decrypt ότι είναι “εντελώς άχρηστοι”.

Το άρθρο Τα 15 πιο ακριβά NFT που πουλήθηκαν ποτέ! εμφανίστηκε πρώτα στο Cryptobase GR.



from Cryptobase GR https://ift.tt/2UVUm8M

Σχόλια

Μετατροπέας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Bitcoin: Eλεύθερη πτώση στην αγορά crypto με φόντο την κρίση στη Μέση Ανατολή

Crypto: Το μαύρο χρήμα ρέει ποτάμι σε ανώνυμα ψηφιακά πορτοφόλια