crypto price

Translate

θέλεις hosting με 1 δολαριο?

Μείνετε συντονισμένοι

Θέλετε να μη χάνετε κανένα νέο σε ότι έχει σχέση με τα κρυπτονομίσματα? Αποθηκεύστε τη σελίδα στα αγαπημένα σας

Satoshi Nakamoto

Ο Satoshi Nakamoto είναι εφευρέτης του πρωτοκόλλου Bitcoin, που δημοσίευσε το whitepaper του Bitcoin την 1η Νοεμβρίου 2008. 

Στη συνέχεια κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση του προγράμματος software client Bitcoin το 2009 και συμμετείχε με άλλους στο έργο μέσω αλληλογραφίας έως ότου άρχισε τελικά να ‘ξεθωριάζει’ από την κοινότητα προς το τέλος του 2010. 

Ο Nakamoto συνεργάστηκε με άτομα στην ομάδα ανοιχτού κώδικα Bitcoin, αλλά δεν φρόντισε ποτέ να αποκαλύψει κάτι προσωπικό για τον εαυτό του. Το τελευταίο που άκουσε κάποιος από αυτόν ήταν την άνοιξη του 2011, όταν είπε ότι είχε «προχωρήσει σε άλλα πράγματα». 

Αλλά ήταν Ιαπωνός, σωστά; 

Το «Satoshi» σημαίνει «καθαρή σκέψη, γρηγοράδα εξυπνάδα, σοφία». Το “Naka” μπορεί να σημαίνει “μέσο, εσωτερικό ή σχέση”. Το «Moto» μπορεί να σημαίνει «προέλευση» ή «θεμέλιο». Όλα αυτά θα ισχύουν για το άτομο που ίδρυσε ένα κίνημα σας αυτό ή έναν τόσο έξυπνο αλγόριθμο. Το πρόβλημα, φυσικά, είναι ότι κάθε λέξη έχει πολλαπλές πιθανές σημασίες. 

Δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα αν ο Satoshi Nakamoto ήταν Ιαπωνός ή όχι. Στην πραγματικότητα, είναι μάλλον αλαζονικό να υποθέσουμε ότι ήταν στην πραγματικότητα «αυτός». Επιτρέποντας στο γεγονός ότι αυτό θα μπορούσε να ήταν ψευδώνυμο, «θα μπορούσε να ήταν « αυτή » ή ακόμη και «αυτοί ». 

Ξέρει κανείς ποιος ήταν ο Νακαμότο; 

Όχι, αλλά οι εικασίες είναι μερικές φορές ακόμη πιο ενδιαφέρουσες από την απάντηση. Ο Joshua Davis του New Yorker πίστευε ότι ο Satoshi Nakamoto ήταν ο Michael Clear, απόφοιτος φοιτητής κρυπτογραφίας στο Trinity College του Δουβλίνου. 

Έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα αναλύοντας 80.000 λέξεις των διαδικτυακών γραπτών του Νακαμότο και αναζητώντας γλωσσικές ενδείξεις. Υποψιάστηκε επίσης έναν φινλανδό οικονομικό κοινωνιολόγο και πρώην προγραμματιστή παιχνιδιών, τον Vili Lehdonvirta. Και οι δύο αρνήθηκαν ότι είναι ο εφευρέτης του Bitcoin. Ο Michael Clear αρνήθηκε δημοσίως ότι είναι ο Satoshi στο Web Summit του 2013

Ανώνυμη ομάδα ανθρώπων 

Ο Adam Penenberg στη FastCompany υποστήριξε ότι ο Nakamoto μπορεί να ήταν τρία άτομα: ο Neal King, ο Vladimir Oksman και ο Charles Bry. Το κατάλαβε, πληκτρολογώντας μοναδικές φράσεις από το white paper Bitcoin του Nakamoto στο Google για να δει αν χρησιμοποιήθηκαν οπουδήποτε αλλού. Ένα από αυτά, «υπολογιστικά ανέφικτο να αντιστραφεί», εμφανίστηκε σε μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που έγινε από αυτά τα τρία άτομα για distributing encryption keys. Το domain bitcoin.org που χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τη Satoshi για τη δημοσίευση του εγγράφου είχε καταχωριθεί τρεις ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Καταχωρήθηκε στη Φινλανδία και ένας από τους συγγραφείς διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας είχε ταξιδέψει εκεί έξι μήνες πριν από την καταχώριση του domain. Όλοι το αρνούνται. 

Σε κάθε περίπτωση, όταν το bitcoin.org καταχωρήθηκε στις 18 Αυγούστου 2008, ο καταχωρών στην πραγματικότητα χρησιμοποίησε μια ιαπωνική ανώνυμη υπηρεσία εγγραφής και φιλοξενίας χρησιμοποιώντας έναν πάροχο με έδρα την Ιαπωνία. Η εγγραφή για τον ιστότοπο μεταφέρθηκε στη Φινλανδία στις 18 Μαΐου 2011, γεγονός που αποδυναμώνει κάπως τη θεωρία της Φινλανδίας. Άλλοι πιστεύουν ότι ήταν ο Martii Malmi, ένας προγραμματιστής που ζούσε στη Φινλανδία και ασχολήθηκε με το bitcoin από την αρχή και ανέπτυξε το user interface. 

Ένα ‘δάχτυλο’ κάποτε επίσης είχε δείξει τον Jed McCaleb, λάτρη του ιαπωνικού πολιτισμού και κάτοικο Ιαπωνίας. Ο McCaleb δημιούργησε κάποτε το προβληματικό ανταλλακτήριο bitcoin Mt. Gox. Συνεργάστηκε επίσης με τις νεοσύστατες Ripple και Stellar. 

Μια άλλη θεωρία υποδηλώνει ότι οι επιστήμονες υπολογιστών Donal O’Mahony και Michael Peirce είναι ο Satoshi με βάση ένα έγγραφο που συνέταξαν σχετικά με τις ψηφιακές πληρωμές μαζί με τον Hitesh Tewari, με βάση ένα βιβλίο που δημοσίευσαν μαζί. Ο O’Mahony και ο Tewari σπούδασαν επίσης στο Trinity College, όπου ο Michael Clear ήταν μαθητής. 

Οι Ισραηλινοί μελετητές Dorit Ron και Adi Shamir του Ινστιτούτου Weizmann απέσυραν τους ισχυρισμούς τους σε μια εφημερίδα που υποδήλωναν τη σύνδεση μεταξύ Satoshi και Silk Road, του ισοτόπου μαύρης αγοράς που καταργήθηκε από το FBI τον Οκτώβριο του 2013. Είχαν προτείνει μια σύνδεση μεταξύ μιας διεύθυνσης που φέρεται να ανήκει στον Satoshi και στον ιστότοπο. Ο ερευνητής της υπόθεσης Dustin D. Trammell, αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς ότι ήταν Satoshi Nakamoto ο ιδιοκτήτης της διεύθυνσης. 

Τον Μάιο του 2013, ο πρωτοπόρος στο Διαδίκτυο, Ted Nelson υπέδειξε άλλο ένα πρόσωπο: τον ιάπωνα μαθηματικό και καθηγητή Shinichi Mochizuki, παρόλο που παραδέχτηκε ότι τα στοιχεία είναι στην πραγματικότητα σποραδικά. 

Τον Φεβρουάριο του 2014, ο Leah McGrath Goodman του Newsweek ισχυρίστηκε ότι είχε εντοπίσει τον πραγματικό Satoshi Nakamoto. Ο Dorian S. Nakamoto αρνήθηκε έκτοτε ότι γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το bitcoin, προσλαμβάνοντας τελικά έναν δικηγόρο και δημοσιεύοντας μια επίσημη δήλωση σχετικά. 

Όχι, ο Satoshi Nakamoto δεν είναι Ιάπωνος που ζει στην Καλιφόρνια. 

Οι Hal Finney, Michael Weber, Wei Dai και αρκετοί άλλοι προγραμματιστές είναι μεταξύ εκείνων που αναφέρονται περιοδικά σε αναφορές ΜΜΕ και σε διαδικτυακές συζητήσεις ως πιθανοί υποψήφιοι Satoshi Nakamoto. Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων γλωσσολογίας από το Πανεπιστήμιο Aston πιστεύει ότι ο πραγματικός δημιουργός του bitcoin είναι ο Nick Szabo, με βάση την ανάλυση του Bitcoin White paper.

Ο Dominic Frisby, κωμικός και συγγραφέας, προτείνει επίσης ότι ο Szabo ήταν ο πιο πιθανός υποψήφιος για να είναι ο Satoshi στο βιβλίο του, “Bitcoin: The Future of Money”. 

Η ανάλυση περιελάβανε τη γλωσσολογία της γραφής του Satoshi, κρίνοντας το επίπεδο τεχνικής ικανότητας στο C ++ και ακόμη και τα πιθανά γενέθλια του Satoshi. Στο βιβλίο του Nathaniel Popper, «Digitial Gold», που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2015, ο Popper αποκαλύπτει ότι σε μια σπάνια συνάντηση σε μια εκδήλωση ο Szabo αρνήθηκε ότι ήταν ο Satoshi. 

Στις αρχές Δεκεμβρίου 2015, αναφορές των Wired και Gizmodo ισχυρίστηκαν προσωρινά ότι ταυτοποίησαν τον Nakamoto ως τον Αυστραλό επιχειρηματία Craig S Wright. Ο Wired ανέφερε «μια ανώνυμη πηγή κοντά στον Wright» που του παρείχε μια προσωρινή μνήμη email και άλλων εγγράφων που δείχνουν τον ρόλο του Wright στη δημιουργία του bitcoin. Ο Gizmodo ανέφερε έγγραφα που προέρχονται από κάποιον που ισχυρίζεται ότι έχει παραβιάσει τον επιχειρηματικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Wright, καθώς και τις προσπάθειες συνέντευξης ατόμων κοντά του. Ωστόσο, η σύνδεση Wright-Satoshi δεν είναι τίποτα άλλο από ένα HOAX, όπως έχει σχολιαστεί από τους παρατηρητές. 

Τι είναι γνωστό; 

Ένα πράγμα που είναι γνωστό, βασισμένο σε συνεντεύξεις με άτομα που συμμετείχαν σε πρώιμο στάδιο στην ανάπτυξη του bitcoin, είναι ότι ο Satoshi Nakamoto σκέφτηκε το Bitcoin πολύ καλά. Η κωδικοποίησή του δεν ήταν συμβατική, σύμφωνα με τον κύριο προγραμματιστή Jeff Garzik, επειδή δεν εφάρμοσε τις ίδιες αυστηρές δοκιμές που αναμενόταν από έναν κλασικό μηχανικό λογισμικού. 

Πόσο πλούσιος είναι; 

Μια ανάλυση του Sergio Lerner, υποδηλώνει ότι ο Satoshi εξόρυξε πολλά από τα πρώτα μπλοκ του δικτύου και ότι είχε περίπου 1 εκατομμύριο BTC. 

Τι κάνει τώρα? 

Κανείς δεν ξέρει τι κάνει ο Satoshi, αλλά ένα από τα τελευταία μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε σε έναν προγραμματιστή λογισμικού, με ημερομηνία 23 Απριλίου 2011, είπε: «Έχω προχωρήσει σε άλλα πράγματα. Είναι σε καλά χέρια με τον Gavin και όλους. ” 

Εργάστηκε για την κυβέρνηση; 

Φυσικά, υπάρχουν φήμες. Το προφανές ερώτημα θα ήταν γιατί ένας από τους ‘’οργανισμούς τριών γραμμάτων’’ θα ενδιαφερόταν να δημιουργήσει μια κρυπτογράφηση που θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως ανώνυμος μηχανισμός διαπραγμάτευσης, με αποτέλεσμα οι γερουσιαστές και το FBI να το χρησιμοποιήσουν ενάντια στην τρομοκρατία και άλλες εγκληματικές προσπάθειες. 

Ίσως δεν έχει σημασία. Ο βασικός προγραμματιστής Jeff Garzik το θέτει συνοπτικά. «Ο Satoshi δημοσίευσε ένα σύστημα ανοιχτού κώδικα για το σκοπό που δεν χρειάζεται να ξέρεις ποιος ήταν, να εμπιστεύεσαι ποιος ήταν από πίσω ή να νοιάζεσαι για τις γνώσεις του», είπε. Ο κωδικός ανοιχτού κώδικα καθιστά αδύνατη την απόκρυψη μυστικών. «Ο πηγαίος κώδικας μίλησε από μόνος του», πρόσθεσε ο Garzik. Επιπλέον, ήταν έξυπνο να χρησιμοποιήσει ένα ψευδώνυμο, υποστηρίζει, διότι ανάγκασε τους ανθρώπους να επικεντρωθούν στην ίδια την τεχνολογία και όχι στην προσωπικότητα πίσω από αυτήν. Στο τέλος της ημέρας, το bitcoin είναι τώρα πολύ μεγαλύτερο από το Satoshi Nakamoto. 

Τούτου λεχθέντος, εάν γνωρίζετε τον πραγματικό Satoshi Nakamoto εκεί έξω – επικοινωνήστε μαζί μας!

Το άρθρο Satoshi Nakamoto εμφανίστηκε πρώτα στο Cryptobase GR.



from Cryptobase GR https://ift.tt/3w69YDc

Σχόλια

Μετατροπέας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Bitcoin: Eλεύθερη πτώση στην αγορά crypto με φόντο την κρίση στη Μέση Ανατολή

Crypto: Το μαύρο χρήμα ρέει ποτάμι σε ανώνυμα ψηφιακά πορτοφόλια