crypto price

Translate

θέλεις hosting με 1 δολαριο?

Μείνετε συντονισμένοι

Θέλετε να μη χάνετε κανένα νέο σε ότι έχει σχέση με τα κρυπτονομίσματα? Αποθηκεύστε τη σελίδα στα αγαπημένα σας

Οι επενδύσει σε cryptos στην Ινδία εκτοξεύθηκαν κατά 19.900% σε ένα έτος .

Παρά τη συνεχιζόμενη ρυθμιστική πίεση από την κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα της χώρας, οι Ινδοί επενδυτές αποδεικνύουν αυξημένη εμπιστοσύνη στα κρυπτονομίσματα. 

Σύμφωνα με στοιχεία από της blockchain analytics εταιρείας, Chainalysis, οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα στην Ινδία αυξήθηκαν κατά το παρελθόν έτος κατά 19,900% – από 200 εκατομμύρια δολάρια σε σχεδόν 40 δισεκατομμύρια δολάρια, το Bloomberg ανέφερε τη Δευτέρα. 

Η άνοδος των επενδύσεων προχωρά, παρά την κανονιστική αβεβαιότητα σχετικά με την κατάσταση της κρυπτογράφησης στην Ινδία, με την κεντρική τράπεζα της χώρας να απειλεί επανειλημμένα να επιβάλει απαγόρευση στα κρυπτονομίσματα. Η Reserve Bank of India (RBI) έφτασε ακόμη και στο σημείο να απαγορεύσει στους τοπικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να εξυπηρετούν ανταλλακτήρια τον Απρίλιο του 2018. 

Παρόλο που τον περασμένο μήνα το RBI υποχώρησε, λέγοντας στις τράπεζες ότι μπορούν να αγνοήσουν μια εγκύκλιο του 2018 που τους απαγόρευσε να συνεργάζονται με εταιρείες κρυπτογράφησης, παραμένει η αβεβαιότητα για τα επόμενα βήματα της Ινδίας. 

Η κυβέρνηση έχει χαλαρώσει κάπως τη στάση της, με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας να ανοίγει ένα «παράθυρο» για να επιτρέψει τον ‘’πειραματισμό’’ με το crypto. Η κυβέρνηση έχει συγκαλέσει επίσης μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για να εξετάσει τη ρύθμιση, υποστηρίζοντας ότι ένα επικείμενο νομοσχέδιο θα προστατεύσει τους επενδυτές από την αστάθεια. 

Όπως δείχνουν τα δεδομένα της Chainalysis, ο ‘’χαμηλός’’ ενθουσιασμός των αρχών για την κρυπτογράφηση δεν αντιστοιχεί με αυτό των επενδυτών, με τους Ινδούς ηλικίας 18 – 35 να δείχνουν την μεγαλήτερη όρεξη για κρυπτονομίσματα. 

Μηνιαίο ποσό σε fiat που επνδύεται σε crypto από Ινδούς. Πηγή: Chainalysis. 

«Το βρίσκουν πολύ πιο εύκολο να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα παρά σε χρυσό, διότι η διαδικασία είναι πολύ απλή», δήλωσε ο Sandeep Goenka, συνιδρυτής του τοπικού χρηματιστηρίου ZebPay στο Bloomberg. “Πηγαίνοντας στο διαδίκτυο, μπορείτε να αγοράσετε κρυπτονομίσματα, και δεν χρειάζεται να τα επαληθεύσετε, σε αντίθεση με το χρυσό.” 

Όσον αφορά τα κέρδη από επενδύσεις σε Bitcoin, η Ινδία, σύμφωνα με μια άλλη έκθεση του Chainalysis που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το μήνα, υστερεί σε σχέση με άλλες αγορές, κατατάσσοντας την 18η από τα 25 κορυφαία έθνη με μόλις 241 εκ. δολάρια. 

Για να το θέσουμε προοπτικά, οι ΗΠΑ ήταν στην κορυφή της λίστας στα 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια ακολουθούμενη από την Κίνα (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια), την Ιαπωνία (900 εκατομμύρια δολάρια), το Ηνωμένο Βασίλειο (800 εκατομμύρια δολάρια) και τη Ρωσία (600 εκατομμύρια δολάρια). 

Σύμφωνα με την Chainalysis, αυτό μπορεί να οφείλεται στην εχθρότητα της ινδικής κυβέρνησης έναντι των κρυπτονομισμάτων, καθώς η απόφαση της RBI το 2018 το έκανε «εξαιρετικά δύσκολο» για τους κατοίκους της, να αγοράσουν ή να ανταλλάξουν ψηφιακά στοιχεία. 

Το άρθρο Οι επενδύσει σε cryptos στην Ινδία εκτοξεύθηκαν κατά 19.900% σε ένα έτος . εμφανίστηκε πρώτα στο Cryptobase GR.



from Cryptobase GR https://ift.tt/3x1gfRG

Σχόλια

Μετατροπέας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Bitcoin: Eλεύθερη πτώση στην αγορά crypto με φόντο την κρίση στη Μέση Ανατολή

Crypto: Το μαύρο χρήμα ρέει ποτάμι σε ανώνυμα ψηφιακά πορτοφόλια