crypto price

Translate

θέλεις hosting με 1 δολαριο?

Μείνετε συντονισμένοι

Θέλετε να μη χάνετε κανένα νέο σε ότι έχει σχέση με τα κρυπτονομίσματα? Αποθηκεύστε τη σελίδα στα αγαπημένα σας

Τι είναι Bull trap και τι Bear trap.

Αυτές οι βασικές ορολογίες προέρχονται από τη βιομηχανία του χρηματιστηρίου. Μπορούν όμως να εφαρμοστούν στο εμπόριο κρυπτονομισμάτων. Είτε οι traders είναι επαγγελματίες είτε άπειροι, αυτά τα γεγονότα είναι κοινά και θα μπορούσαν ενδεχομένως να κοστίσουν πολύ εάν δεν είστε προσεκτικοί.

Τι είναι μια Bull Trap 

Μια Bull Trap συμβαίνει όταν υπάρχει μια γρήγορη αύξηση των τιμών σε μια πτωτική τάση. 

Bull trap είναι το λανθασμένο ανοδικό σήμα σε πτωτική τάση για ένα περιουσιακό στοιχείο (cryptoccureny ή index) αντιστρέφοντας την κατεύθυνση του με την προσδοκία ότι η τάση θα συναντηθεί ή θα ξεφύγει πάνω από το επίπεδο αντίστασης. Κατά τη διάρκεια της ξαφνικής αναστροφής της τάσης-κλίσης, οι επενδυτές ή οι traders συχνά δελεάζονται να αγοράσουν ή να ανοίξουν θέσεις, αναμένοντας το ανοδικό ξέσπασμα. Ωστόσο, η τάση αντιστρέφεται ξανά μετά από σύντομο χρονικό διάστημα και η αξία του κρυπτονομίσματος / δείκτη συνεχίζει να μειώνεται. Δυστυχώς οι bullish traders και επενδυτές αντιμετωπίζουν απώλειες. 

Τι είναι μια Bear Trap 

Μια παγίδα Bear εμφανίζεται όταν υπάρχει μια γρήγορη μείωση των τιμών σε ανοδική τάση. 

Το λανθασμένο σήμα θα δείξει στην ανοδική τάση του στοιχείου αντιστροφή της κατεύθυνσης του προς μια πτωτική τάση. Αυτό ενεργοποιεί τους εμπόρους να κλείσουν γρήγορα τις θέσεις τους για να αποφύγουν περαιτέρω απώλειες. Κάποιοι θα άνοιγαν γρήγορα θέσεις πώλησης με την ελπίδα ότι θα κέρδιζαν από τη μείωση της αξίας αλλά στην στην πραγματικότητα η τάση ξαφνικά αντιστρέφεται ξανά και συνεχίζει να έχει άνοδο. 

Αιτίες Bull και Bear traps 

Σύμφωνα με το Perfect Trend System, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα και σαφή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι μια συγκεκριμένη δράση στην αγορά θα μπορούσε να οδηγήσει σε Bull και Bear traps. Αυτό που προφανώς μπορούμε να ισχυριστούμε είναι ότι υπάρχει ένα μοτίβο όταν συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα. Για παράδειγμα, η Bull Trap αναμένεται συνήθως κοντά στο τέλος μιας ανοδικής τάσης, ενώ η Bear traps είναι κοντά στο τέλος της πτωτικής τάσης. 

6 Τρόποι για να αποφύγετε τις Bull και Bear traps  

Είτε είστε επαγγελματίας είτε νέος trader, μπορείτε να εξασκηθείτε στις ακόλουθες συνήθειες για να αποφύγετε να πέσετε στις παγίδες. 

Ελέγξτε τον όγκο 

Εάν υπάρχει αλλαγή στην τιμή του περιουσιακού στοιχείου, αλλά ο όγκος παραμένει συνεπής, τότε υπάρχει πιθανότητα να προκύψει παγίδα. 

Ψάξτε για απόκλιση στον RSI 

Ο RSI (Σχετικός δείκτης ισχύος) κυμαίνεται μεταξύ 0 και 100 και είναι ένας δείκτης ορμής που καταγράφει τη δύναμη και την αδυναμία της τιμής ενός στοιχείου. Το RSI <25 υποδεικνύει συνθήκες υπερπώλησης ενώ το RSI> 75 υποδεικνύει συνθήκες υπεραγοράς. Καθώς η τιμή ανεβαίνει, το RSI αυξάνεται εάν υπάρχει ορμή και υποστήριξη πίσω από την αύξηση των τιμών. Ομοίως, το RSI συνήθως μειώνεται όταν η τιμή κινείται προς τα κάτω. 

Η απόκλιση εμφανίζεται όταν η τιμή και ο RSI κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Αυτό υποδηλώνει ότι η μεταβολή των τιμών είναι αδύναμη και δεν υποστηρίζεται από σημαντική δυναμική. 

Ελέγξτε τα νέα 

Τα νέα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα συναισθήματα της αγοράς απέναντι σε ένα περιουσιακό στοιχείο. Εάν υπάρχει ξαφνική μεταβολή των τιμών με μέσο όγκο, οι traders πρέπει να ελέγξουν τις ειδήσεις για να είναι σίγουροι ότι θα κάνουν συναλλαγές. 

Χρησιμοποιήστε παραγγελίες stop-loss 

Παρόλο που κάνατε την έρευνά σας, δεν μπορείτε ποτέ να είστε απόλυτα σίγουροι για την εμπορική σας απόφαση, επειδή η αγορά θα μπορούσε να είναι ενάντια σε σας. Ως εκ τούτου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα stop-loss για να περιορίσετε το μέγεθος της απώλειας και να αντισταθμίσετε τη θέση σας. 

Κάντε trading μόνο προς την κατεύθυνση της κύριας τάσης 

Η διαπραγμάτευση έναντι της κύριας τάσης απαιτεί υψηλότερο επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης και κατανόησης της διαπραγμάτευσης των αντίστοιχων αγορών. Αυτό εξαρτάται από την αντοχή κινδύνου για τον έμπορο εάν είναι πρόθυμος να διαπραγματευτούν ενάντια στην τάση της αγοράς και συνήθως οι νεότεροι έμποροι ακολουθούν τις βασικές τάσεις

Ελέγξτε τα επόμενα κηροπήγια μετά το σπάσιμο 

Ακόμα κι αν εμφανιστεί ένα breakout, οι traders μπορούν πάντα να ελέγχουν τα κηροπήγια μετά το breakout για να δουν αν πρόκειται να είναι μια συνεχής τάση ή απλώς ένα μοναδικό γεγονός. 

Στο τέλος της ημέρας, ακόμα κι αν πέσετε σε Bull και Bear traps, μην πανικοβληθείτε και μην χάνεται την εμπιστοσύνη σε αυτά που έχετε μάθει. Μεταφέρετε τη νέα σας γνώση και προσπαθήστε να μην είστε τα αδύναμα χέρια την επόμενη φορά 😉 

Το άρθρο Τι είναι Bull trap και τι Bear trap. εμφανίστηκε πρώτα στο Cryptobase GR.



from Cryptobase GR https://ift.tt/3gYklnZ

Σχόλια

Μετατροπέας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Bitcoin: Eλεύθερη πτώση στην αγορά crypto με φόντο την κρίση στη Μέση Ανατολή

Crypto: Το μαύρο χρήμα ρέει ποτάμι σε ανώνυμα ψηφιακά πορτοφόλια